הניצנים, שעל שמם נקרא חודש ניסן עושים את מלאכתם, מתמירים את הירוק לצבע. זהו שלב מסוכן ומרגש של אינדיבדואציה, של התייחדות. באלף ריבוא צורות וגוונים נוצרו הפרחים, והניצן הוא תחילתו של השוני המרהיב.
למה זקוקים ניצנים?
קודם כל – שנראה אותם ונזהה אותם. כמו שנאמר ניצנים נראו בארץ. איך את יודעת לזהות ניצן? כלומר הפרח שזרעת, השקית, טיפחת, כלומר – יוזמה, רעיון, יצירה, חלום – שנמצאים כעת בשלב הראשון של הגשמתם?
איך אפשר להבדיל ביניהם לבין רעשי רקע וזמזומים שלא יצא מהם כלום? הסחות דעת שמבלבלות את המוח?
שנית – ניצנים זקוקים שלא נקטוף אותם בטרם עת! הם זקוקים לזמן צמיחה והם צריכים את הזמן שלהם להיפתח. המילה הזו סבלנות שלפעמים אין סבלנות לשמוע אותה. אורך רוח, לאט לאט. היכולת המריימית לעמוד מנגד ולראות מה יעשה להם, כלומר לא להתערב, רק לעקוב, לשים לב, להגיש עזרה אם צריך ורק במידה הנדרשת.
שימי לב לסבלנות ולחוסר סבלנות שלך. היכן מתקצרת הנשימה שלך? מתי את כבר רוצה לעשות משהו בזמן שכדאי להמתין להתבהרות?
באביב 2025, אני משגרת לעולם 3 ניצני ספרים שאתן מוזמנות לקרוא עליהן יותר וגם לעיין בתוכן העניינים.
1. עוצמה פראית – אלכסנדרה פופ, שרני הוגו וורליצר. ספר ששקדתי על תרגומו והוא עוסק בעוצמה הנשית ובדרך להכיר אותה דרך המחזור הנשי. אפשר לקרוא יותר על הספר בעמוד הבית וגם להזמין אותו.
2. בזמן שלך – אור סהר. עוד ספר על מחזוריות נשית, שונה באופיו, בצבעיו ובכוונתיו. זהו ספר שמביא 22 מונולוגים של נשים על המחזוריות שלהם, לצד אוצרות מידע על המחזור. הספר מאויר על ידי הילי נוי והוא ספר מתנה לכל אם ובת.
3. להתיר את הקשר – אפרת אנג'ל קצור. הספר חותר להבין את שורשיה של התפיסה לפיה שיער הראש הנשי הוא סמל ארוטי מיני. תפיסה המשפיעה עד היום על פרקטיקות הטיפול והעיצוב של שיער הראש הנשי.